Een ipad training voor mijn ouders

Mijn ouders zijn nog niet echt met de tijd meegegaan de laatste jaren en kunnen dan ook niet zo goed omgaan met de nieuwe techniek zoals een computer of een ipad bijvoorbeeld. Wat voor ons de normaalste dingen zijn begrijpen hun helemaal niks van is allemaal nieuw en vreemd. Uiteraard heel begrijpelijk, hun hadden dat in hun tijd gewoon niet en leerde hier dus ook niet mee omgaan. Nu hebben ze van ons een ipad gekregen om toch nog een beetje mee te kunnen gaan met de moderne tijd en zitten wij vaak in het buitenland. Vooral omdat wij veel in het buitenlnd zijn en toch goed contact willen kunnen onderhouden met onze ouders hebben we ze een ipad cadeau gedaan om via skype te kunnen bellen met elkaar en zo ook elkaar nog gewoon te kunnen zien tijdens het bellen. Toen ik dat voor het eerst aan hun uitlegde snapte ze niet dat zoiets mogelijk was. Ik heb het toen, maar uitgelegd dat het hetzelfde werkt als een camera waarin de beelden direct worden verstuurd over het internet naar de andere kant van de lijn. Makkelijker kon ik het toch niet uitleggen? Als nog begrepen ze het niet helemaal en ook na een aantal keer mijn geduld op de proef te hebben gesteld bij het uitleggen van hoe de ipad werkte heb ik besloten een cursus te gaan zoeken voor de ipad die ze dan konden gaan volgen.

Ipad training van AVK

Zo kwam ik op de website van AVK waar ze ipad trainingen aanbieden vooral voor de zakelijke markt, maar ze deden het. Ik heb mijn ouders gevraagd of ze hiernaartoe wilden gaan als ik dat voor ze zou regelen. Ze hadden inmiddels zelf al een beetje rond zitten kijken op de ipad of ze eruit kwamen. Ze konden hem nu in ieder geval opstarten en zoeken door de apps die op de ipad stonden. Ze waren gelukkig al een stapje verder gekomen. Ze gingen akkoord met de ipad training waarop ik AVK heb gebeld over de mogelijkheden. Zo hebben ze een op maat gemaakte training voor ouderen die geen ervaring hebben met de moderne technieken.  Ik heb ze direct opgegeven voor deze training waar ze volgende week van gaan genieten. Ik wens hierbij de mensen van AVK veel succes met deze training ;) .

ipadtablet